Un documental sobre el mite del progrés a l’Amazònia

L’ambientòleg Marc Gavaldà ha realitzat el documental Asfaltar Bolivia amb el suport de la Universitat Autònoma de Barcelona. Aquest documental posa el focus en els pobles indígenes amazònics de Bolívia, que manifesten el seu rebuig a la destrucció dels seus territoris, afectats per la construcció d’infraestructures vials funcionals per a la implementació de projectes extractivistes.

Trailer Asfaltar Bolivia d’Alerta Amazónica a Vimeo.

Els pobles de l’Amazònia de Bolívia sofreixen un assetjament territorial promogut pel mateix govern, que parapetat per la ideologia del progrés, pretén implementar infraestructures per penetrar i consolidar un model extractivista per al país.
El conflicte està servit: els pobles no accepten decisions imposades per consolidar un model depredador, basat en l’exportació de recursos naturals i la generació d’enormes passius ambientals. El govern, embarcat en la quimera del desenvolupament, intervé i reprimeix les organitzacions contestatàries. I al centre d’aquesta disjuntiva, el projecte carreter pel cor del Territori Indígena Parc Nacional Isiboro Sécure (TIPNIS).

Més informació sobre el projecte al blog Alerta Amazónica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s