Atrapaeltigre.com, un projecte de ciència ciutadana

Atrapa el Tigre és un projecte que té per objectiu conéixer bé la distribució del mosquit tigre i controlar la seva expansió per tal de millorar la qualitat de vida de les persones afectades i disminuir el risc de transmissió de malalties. Aquesta iniciativa es va fer amb l’accèssit en la categoria de Comunicació Ambiental dels Tercers Premis Ciències Ambientals.

Mosquit tigre

Mosquit tigre

 

Des del seu descobriment el 2004, el mosquit tigre s’ha dispersat per moltes regions d’Espanya. La seva presència és preocupant, ja que és una espècie invasora que viu en zones urbanes i és vector d’algunes malalties, com el dengue i la chikungunya. Segons els promotors del projecte “sense la col·laboració ciutadana no es pot saber amb exactitud la seva distribució real, ni es pot frenar completament la seva expansió, ja que és molt petit i habita en molts llocs privats.”

Per participar, només cal descarregar l’app Tigatrapp, des d’on es poden enviar les dades i compartir-les amb la resta de ciutadans. Al web del projecte es poden trobar consells per conéixer bé el mosquit tigre, per atrapar-lo i per poder-lo fotografiar. En aquest enllaç, a més, es poden consultar les dades en temps real sobre un mapa.

Atrapa el Tigre va ser el projecte guanyador de l’accèssit del Premi Ciències Ambientals 2014 que promouen el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya i l’Associació Catalana de les Ciències Ambientals en la categoria de comunicació ambiental.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s