T’estàs plantejant fer un MBA? Dos dels nostres col·legiats ens expliquen la seva experiència!

El darrer any el COAMB va signar un conveni amb ESADE per oferir als seus membres un gran descompte en el seu Corporate MBA. Dos ambientòlegs del Col·legi van aprofitar aquesta oportunitat i estan cursant el programa. Ara, quan porten uns mesos seguint-lo, hem parlat amb ells perquè ens expliquin la seva experiència.

jordi-fernandezJordi Fernández, director adjunt d’Oltecar Comunicacions SL

El Jordi és llicenciat en Ciències Ambientals per la UAB i té un Màster en Responsabilitat Social Corporativa per ESERP Business School. Després d’iniciar la seva carrera professional en l’àmbit de la gestió de la qualitat i l’RSC, ara és director adjunt a l’empresa on treballa. Podeu trobar al Jordi a Linkedin o Twitter.

Quan vas decidir cursar un MBA?

Ja fa temps vaig decidir que volia fer un MBA, però el preu em tirava cap enrere. Vaig fer un màster d’RSC i en tocar temes de govern vaig trobar molt interessant poder aplicar millores des de tots els àmbits de l’empresa, i em va començar a interessar la direcció. Però sobretot des que vaig assumir responsabilitats de gestió en l’entrar a l’empresa actual i trobar-me una mica perdut en coneixements econòmics, de gestió de recursos humans, etc. A part del resultat econòmic de l’empresa, hi ha d’altres variables que no estava ponderant i que segurament amb un MBA podré aclarir.

Com vas prendre la decisió? Et va costar decidir-te?

Vaig prendre la decisió en adonar-me que hi havia temes econòmics que se m’escapaven i no estava segur que realitzés la feina correctament. Em va costar decidir-me perquè no saps mai quan és el moment adequat. Si ho fas massa d’hora no tens molts coneixements i penso que no li pots treure el màxim de rendiment al màster, en canvi, si trigues massa en fer-ho potser no avances tant ràpid com voldries. En la meva opinió, aprens molt més quan ja tens coneixements. Així ho he aplicat als dos màsters que he cursat.

L’acord de preu especial del COAMB amb ESADE et va ajudar a decidir-te?

Totalment. El preu és molt car i estalviar-te el 50% és un dels punts que em va fer decidir per aquest màster. En el moment que vaig veure aquest descompte, els meus dubtes sobre el preu es van reduir i vaig prendre la decisió de seguida. Aquest acord va ser la raó principal de la meva decisió.

Com valores la formació que estàs rebent?

Tot i que fa poc que hem començat, febrer de 2016, tot el que ens han explicat fins ara és 100% aplicable al meu lloc de treball i, a més, m’interessa molt. Vam començar amb temes més d’entorn (podríem dir que seria “cultura general”) sobre management i geopolítica i ara estem tractant el tema de finances, totalment aplicable. Es tracten temes del dia a dia d’una empresa, que malauradament durant la carrera no vam tractar.

Com et veus professionalment d’aquí a 5 o 10 anys?

Em veig fent un salt professional, tot i que el principal motiu de cursar el programa és l’aprenentatge. En uns anys m’agradaria dirigir un equip i un pressupost major que el tinc ara.

———

nuria-vidalNúria Vidal, Responsable de Medi Ambient i Tècnica de Prevenció de Riscos Laborals

La Núria és llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona i és doctora en Enginyeria Ambiental, també per la Universitat de Girona. La podeu trobar a Linkedin o Twitter.

Quan vas decidir cursar un MBA?

Feia un any que estava buscant algun tipus de formació que em permetés ampliar els meus coneixements a nivell de gestió empresarial i econòmica per tal de poder avançar en la meva carrera professional, va ser llavors que just em va arribar la informació del màster a través del COAMB. La decisió de realitzar-lo la vaig prendre al novembre de 2015.

Com vas prendre la decisió? Et va costar decidir-te?

Un cop vaig rebre la informació del màster m’ho vaig estar pensant un parell de mesos, el contingut del màster em semblava molt interessant però el cost del màster era important i calia pensar-ho bé. Vaig haver de valorar si realment s’ajustava a les meves necessitats tant personals com professionals. A nivell personal s’ajustava, com més informació tenia del màster més m’agradava, em motivava adquirir coneixements de gestió empresarial, financers, lideratge, màrqueting, comercial, etc. A nivell professional tenia més dubtes degut a què el càrrec que ocupo actualment dins la meva empresa no requereix un màster d’aquestes característiques i per altra banda tampoc em plantejava buscar una altra feina fora. M’ho vaig estar pensant i finalment vaig arribar a la conclusió que a nivell professional també sentia la necessitat d’avançar i promocionar-me, així que vaig decidir realitzar el màster, ho vaig comunicar a la meva empresa i em van donar permís de dies i subvenció del 10% de la matrícula.

L’acord de preu especial del COAMB amb ESADE et va ajudar a decidir-te?

L’acord de preu especial va ajudar molt ja que a preu real dubto que l’hagués pogut costejar ja que he hagut de pagar personalment el 90% de la matrícula del màster.

Com valores la formació que estàs rebent?

La formació que estic rebent la valoro molt positivament, només amb 4 mesos de màster sento haver adquirit una perspectiva diferent. Els coneixements adquirits fins ara m’estan ajudant tant personal com professionalment.

Com et veus professionalment d’aquí a 5 o 10 anys?

D’aquí a 5 o 10 anys em veig gestionant un departament i un equip de persones en l’àmbit del medi ambient, prevenció de riscos laborals i responsabilitat social corporativa.

——–

Si l’experiència del Jordi i la Núria t’ha donat l’empenta que necessitaves per cursar un MBA, contacta’ns al telèfon 93 304 21 09 o al correu electrònic coamb@coamb.cat, organitzarem una sessió informativa amb tots els interessats per resoldre tots els vostres dubtes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s